bel voor een afspraak: 06-13887709 | 0599-795154 info@bewegingenvitaliteit.nl

De osteopaat

Wie is Alies Berning ?

Ik ben in 1967 geboren in Hoogeveen. Samen met mijn man en huisdieren ben ik in 2011 in Borger komen wonen.

In 2011 heb ik mijn praktijk in Borger gevestigd. Onlangs heb ik een bijscholing Paediatrie gevolgd om babies beter te kunnen begeleiden.

Een brede interesse heeft geleid tot het volgen van zeer verschillende
opleidingen. Ik heb een aantal jaren aan de Akademie voor Natuugeneeswijzen in Boemendaal gestudeerd, ben leerling-verpleegkundige geweest in zowel de psychiatrie als de zwakzinnigenzorg. Ik heb o.a. Touch for Health 1-4 gedaan, sportmassage, Focussen level 1 en 2, en neuroreflexmassage. Het is een breed scala aan technieken en methodes geworden waardoor vooral ik geleerd heb dat er niet één waarheid is en dat het ook anders zou kunnen zijn.

Toen ik een aantal jaren geleden in aanraking kwam met osteopathie, ging er een wereld voor me open, dit was wat ik wilde gaan doen! Wat mij aansprak en nog steeds aanspreekt in de osteopathie is dat osteopathie gebaseerd is op regulier medische kennis. Osteopathie kan op een logische, wetenschappelijke manier verklaren dat het lichaam een biologische eenheid is en er ook mee werken. Het werken met het lichaam als biologische eenheid en het verklaren vanuit vooral de anatomie, fysiologie en embryologie is uniek voor de osteopathie.

Na een voorbereidend jaar mocht ik met de opleiding beginnen aan College Sutherland in Amsterdam en heb deze in 2009 succesvol afgerond.

Na de studie heb ik een bijscholing gedaan over het kleine bekken van de vrouw. Deze cursus is met name bedoeld voor klachten rondom menstruatie, zwangerschap, menopauze, incontinentie, verzakkingen, endometriose en andere klachten die kunnen ontstaan in het kleine bekken. 

Een mens is meer dan zijn fysieke lichaam, mens-zijn heeft vele aspecten. Osteopaten erkennen dit en hoewel zij werken met fysiek weefsel, zien zij dat door het herstel van de mobiliteit van het weefsel, niet alleen de fysieke functie zich herstelt. Door mobiliteitsherstel van het fysieke lichaam kunnen meerdere aspecten van het mens-zijn zich herstellen. Om hier bewuster aandacht aan te kunnen schenken heeft Alies onlangs een driedaagse bijscholing Orgaanpsyche gevolgd.

 

de osteopaat - Alies Berning - De osteopaat